Стільникові оператори Великої Британії вкладуть 5 млрд фунтів в підвищення якості сигналу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стільникові оператори Великої Британії вкладуть 5 млрд фунтів в підвищення якості сигналу

Фондовий ринок
187
Чотири найбільших мобільних оператори Великої Британії прийняли рішення інвестувати 5 млрд фунтів (близько $7,8 млрд) в інфраструктуру зв’язку з метою підвищення якості сигналу в мережі.
Причиною послужило зауваження уряду, який пригрозив змусити операторів спільно використовувати існуючі потужності в тих регіонах, де сигнал занадто слабкий.
Компанії Vodafone Group plc, O2 (“дочка” Telefonica), Three і EE гарантують, що до 2017 року охоплення зони покриття з можливістю прийому дзвінків і текстових повідомлень досягне 90% території країни, а користуватися повним спектром послуг мобільного зв’язку можна буде на 85% території. Зараз цю можливість мають лише 69% жителів Великої Британії.
За словами міністра культури Великої Британії Саджіда Джавіда, необхідність у вдосконаленні якості зв’язку назріла давно. У країні залишилося досить багато місць, де не діє мобільний зв’язок. Він пропонував навіть ввести “національний роумінг”, тобто зобов’язати операторів обслуговувати клієнтів один одного в регіонах зі слабким сигналом.
Міністр вважає, що угода між компаніями допоможе досягти необхідного рівня зв’язку.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас