Люди стали жити на шість років довше, ніж 25 років тому - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Люди стали жити на шість років довше, ніж 25 років тому - дослідження

Особисті фінанси
886
Населення Землі живе в середньому на шість років довше, ніж в 1990 році, йдеться в дослідженні, опублікованому в британському медичному журналі The Lancet.
Так, середня тривалість життя людини в період з 1990 по 2013 рік збільшилася з 65,3 років до 71,5 року. Цей показник для чоловіків збільшився на 5,8 років, для жінок – на 6,6 років.
Тим часом у країнах на півдні Африки спостерігається протилежна тенденція: там тривалість життя скоротилася на більш ніж п’ять років через такі захворювання, як ВІЛ/СНІД.
У деяких несприятливих країнах тривалість життя, навпаки, значно зросла за останні два десятиліття. Так, жителі Непалу, Руанди, Ефіопії, Нігеру, Мальдів, Східного Тимору та Ірану стали жити на 12 років довше.
Серед найбільш частих причин смерті людей у доповіді вказуються рак печінки, порушення серцевого ритму, захворювання у зв’язку з вживанням наркотиків, хронічна хвороба нирок, серповидноклітинна анемія, цукровий діабет і рак підшлункової залози.
У розвинених країнах підвищення тривалості життя пов’язане з меншим числом смертей від раку і захворювань серця. У країнах “третього світу” – з меншим числом смертей від діареї, легеневих інфекцій та дитячих захворювань.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас