Великі міжнародні компанії будуть вичікувати як мінімум півроку, перш ніж згортати бізнес в Україні, - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великі міжнародні компанії будуть вичікувати як мінімум півроку, перш ніж згортати бізнес в Україні, - думка

Нерухомість
2225
Орендатори офісних приміщень часто проглядають нові пропозиції із оренди площ виключно з метою виторгувати собі кращі угоди в своїх поточних орендодавців. Про це розповів Павло Макуха, директор департаменту офісної нерухомості в Colliers International. І в більшості випадків це у них вдається, підкреслив експерт.
“Наприкінці минулого року була така явна тенденція, яка ніколи не повторювалась у попередні роки – одномоментний вихід на ринок офісних будівель класу “А” з площами близько 120 тис. кавдратних метрів. Тобто, на ринку багато пропозицій. Відбулось за цей рік всього 2-3 угоди. Це крупна американська IT-компанія та кілька компаній з аграрного сектору – ті гравці, які при нинішніх умовах залишаються активними. Такої маленької кількості угод на ринку ще не було ніколи”, – відмітив експерт.
На ринку зараз багато пропозицій від обох сторін – як від тих, хто бажає здати свої площі в оренду, так і тих, хто ці пропозиції розглядають. “Однак, орендарі зараз мають одну мету – зібрати інформацію по ринку, і спробувати передомовитись із поточним власником, маючи кращу пропозицію в альтернативній будівлі. Як правило, на сьогоднішній момент, в 90% це вдається. Практично немає тих орендодавців, які б розкидалися зараз своїми орендаторами”, – пояснив Макуха. За його словами, глобально ставки не знизились, оскільки більшість офісних приміщень займають великі міжнародні компанії, а вони у свою чергу зайняли вичікувальну позицію і не поспішають закривати бізнес в Україні.
“Вони будуть вичікувати як мінімум півроку, перш ніж йти з України. Вони зараз констатують втрати, але для них це всеодно цікавий ринок”, – додав експерт. В третьому кварталі 2014 року орендні ставки в офісах класу “А” та “В” склали в середньому 17 дол. за квадратний метр в місяць.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас