Підприємства Ахметова не увійшли в список на відключення електроенергії - член НКРЕКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підприємства Ахметова не увійшли в список на відключення електроенергії - член НКРЕКУ

Енергетика
1671
Нацкомісія з регулювання у сфері енергетики (НКРЕКУ) помітила вибірковий підхід обленерго при відключеннях електроенергії.
Член НКРЕКУ Андрій Герус заявив, що ДТЕК Дніпрообленерго при обмеженні енергопостачання споживачів не включає в графіки відключення електроенергії підприємства, які входять до групи СКМ олігарха Ріната Ахметова.
“Проаналізував графік відключення електроенергії і як його здійснюють природні монополісти (обленерго). Виявляється, Дніпрообленерго (СКМ) знижувало споживання для ArcelorMittal Кривий Ріг до 60% від добового, проте Північний ГЗК, Центральний ГЗК, Павлоградвугілля (усі – СКМ) взагалі відсутні в графіку аварійних відключень “, – стверджує член НКРЕКУ.
Герус вважає, що “з таким підходом іноземні інвестори в Україну не прийдуть, якщо затягувати паски, то всім, а не тільки конкурентам”.
Раніше компанія Укренерго повідомила, що з 15 грудня знову впроваджує аварійні відключення електроенергії. Офіційна причина – відсутність палива і пошкодження устаткування енергоблоків.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас