Економія електрики посилилася: "Укренерго" в понеділок ввело графік аварійних відключень на рекордні 6,5 ГВт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економія електрики посилилася: "Укренерго" в понеділок ввело графік аварійних відключень на рекордні 6,5 ГВт

Енергетика
4693
Диспетчер об’єднаної енергосистеми (ОЕС) України НЕК “Укренерго” у вівторок, 16 грудня, ввів графік аварійних відключень на 6,525 ГВт, що відповідає дисбалансу потужності в ОЕС.
За даними прес-служби компанії, з ранку понеділка, 15 грудня, обмеження потужності були введені на меншому рівні – 2,116 ГВт, проте цього виявилося недостатньо і НЕК о 8:15 вівторка віддало команду на застосування графіків аварійних відключень на 6,525 ГВт.
“Дефіцит потужності та електроенергії в енергосистемі виник у зв’язку з аварійним відключенням енергоблоків на електростанціях через відсутність палива і пошкодження обладнання енергоблоків. За аварійним заявками відключені 26 енергоблоків на електростанціях, з них 20 енергоблоків генкомпаній (вісім блоків на ПАТДТЕК Дніпроенерго “, 11 блоків на ПАТ “Центренерго”), через низькі запаси вугілля на складах ТЕС, якого вистачить на 2-10 днів роботи “, – йдеться в повідомленні.
Як повідомлялося, минулого тижня “Укренерго” застосовувало графіки аварійних відключень на 3,1 ГВт.
“Укренерго” здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об’єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, перебуває в підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас