15 тисяч німців вийшли на вулиці Дрездена з антиміграційними протестами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

15 тисяч німців вийшли на вулиці Дрездена з антиміграційними протестами

Світ
1867
У німецькому місті Дрезден пройшли антиурядові протести, спрямовані проти політики прийому біженців з мусульманських країн та інших мігрантів.
В акції взяли участь близько 15 тисяч людей. Ще 6 тис. німців вийшли на вулиці, щоб висловити свою незгоду з позицією протестувальників.
Як повідомляється, до руху, учасники якого називають його PEGIDA або «Патріотичні європейці проти ісламізації Заходу», приєдналися крайні праві, а також прості німці, стривожені різким зростанням кількості біженців, багато з яких рятуються від конфлікту на Близькому Сході.
«Політики в Німеччині втратили зв’язок з народом, і саме тому вони не можуть зрозуміти, що тут відбувається», – сказав лідер руху Лутц Бахман, якого в ЗМІ звинувачують в алкоголізмі і розповсюдженні наркотиків.
Протестувальники скандували: «Якщо ви не любите Німеччину, залиште її» і «Ми люди» – гасло, використовуваний демонстрантами в містах Східної Німеччини, чиї акції привели до падіння Берлінської стіни. Крім того, вони тримали плакати з написами «Зупиніть зловживання мігрантів нашою системою соцзабезпечення», «Ми сумуємо за нашою країною».
Також повідомляється, що число осіб, які шукають притулку в Німеччині, зросло до 200 тис. В цьому році, частково через наплив сирійців – це найвищий показник серед західних країн.
Міністр юстиції Німеччини Хайко Маас назвав антиміграційний рух ганьбою для країни.
Канцлер Німеччини Ангела Меркель засудила всі форми ксенофобії та підкреслила, що Німеччина потребує іммігрантів, щоб допомогти їй подолати демографічну кризу в результаті одного з найнижчих рівнів народжуваності в Європі.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас