Несподіване поліпшення: за січень-вересень 2014 позитивне зовнішньоторговельне сальдо України склало $803 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Несподіване поліпшення: за січень-вересень 2014 позитивне зовнішньоторговельне сальдо України склало $803 млн

Казна та Політика
2393
Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) відзначає позитивні тенденції у зовнішній торгівлі України: за січень-вересень 2014 позитивне зовнішньоторговельне сальдо склало $803 млн, тоді як за аналогічний період 2013 було зафіксовано від’ємне сальдо на рівні $9,7 млрд.
“Торговий баланс України має деякі позитивні тенденції. Якщо за результатами дев’яти місяців 2013 наш Держстат фіксував від’ємне сальдо зовнішньої торгівлі товарами в розмірі $9,7 млрд, то за аналогічний період цього року сальдо було позитивним і становить $803 млн”, – сказав начальник управління з розвитку експорту МЕРТ Олександр Громов в ході форуму “Митна система України. Перезавантаження” у Києві в п’ятницю.
За його словами, протягом 2013 вдалося досягти істотного скорочення негативного сальдо у торгівлі з такими країнами як Німеччина, Китай, Росія, США і Польща, а також поліпшити позитивне сальдо в торгівлі з Єгиптом, Індією, Італією. Іспанією та Туреччиною.
“Позитивні зрушення торгового балансу відбулися за рахунок валютного коливання курсу гривні, а також за рахунок істотного скорочення імпорту, який склав більше 25%. І це на тлі більш повільного скорочення експорту, який складає” мінус “8%”, – сказав А.Громов .
За його словами, подібні тенденції змушують Україну активізувати пошуки додаткових ринків збуту національної продукції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас