Китай влив $65 млрд у банківську систему — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай влив $65 млрд у банківську систему

Кредит&Депозит
547
Народний банк КНР влив 400 млрд юанів (близько $65 млрд) у банківську систему країни з метою збільшити рівень кредитування місцевих банків, повідомляє MarketWatch з посиланням на джерела.
За даними джерел, ЦБ вливає кошти через China Development Bank. Той у свою чергу виводить їх на ринок у формі короткострокових кредитів, що надаються іншим банкам на ринку МБК.
Китайський регулятор побоювався, що його дії будуть сприйняті ринком як сигнал про пом’якшення кредитно-грошової політики, у зв’язку з цим він не оголошував офіційно про вливаннях, повідомляють джерела.
У вересні цього року ЦБ КНР надав п’яти найбільшим держбанкам кредити на загальну суму 500 млрд юанів, термін погашення цих кредитів настає в грудні.
Китайські банки закликають центробанк знизити вимоги до резервів, тим самим підтримати їх здатність до кредитування. У минулому НБК знижував вимоги до банківських резервів, однак тепер не поспішає з цим кроком.
На думку експертів, Народний банк КНР побоюється, що пом’якшення вимог до резервів банків спровокує швидкий приплив кредитів у галузі, що вже мають проблему перевиробництва.
У листопаді НБК несподівано знизив ключові ставки за кредитами і депозитами. Аналітики очікують, що незабаром він пом’якшить і вимоги до резервів банків.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас