Україна повинна використовувати кіпрський досвід для вирішення проблем в банківському секторі - точка зору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна повинна використовувати кіпрський досвід для вирішення проблем в банківському секторі - точка зору

Казна та Політика
2162
Україні доцільно використовувати кіпрський досвід для вирішення проблем в банківському секторі, запровадивши механізм трансформації великих вкладів в неплатоспроможних банках в довгострокові інструменти, вважає глава правління Укргазбанку (Київ) Сергій Мамедов.
“Моя пропозиція – є європейський досвід, є кіпрський сценарій… До 200 тис. грн – сума, яка потрапляє під виплату. Все інше – це адміністратор повинен мати право переводити в довгострокові пасиви”, – сказав він під час конференції “Реформа фінансового сектора: реальність і перспективи”.
На його думку, відповідними інструментами можуть стати облігації або субординований борг: їх використання дозволить залучати інвесторів, відновлювати роботу банків і розраховуватися з постраждалими вкладниками вже через п’ять років.
“Цей механізм може працювати, і в зв’язці з іншими механізмами та умовами він дозволить залучати інвестиції в країну”, – підкреслив він.
Банкір також виступив за посилення системи виплат компенсацій вкладникам збанкрутілих банків, усунувши можливості дроблення великих вкладів перед початком виплат.
“Необхідно посилити процедуру визначення реєстру тих, кому необхідно робити виплати”, – пояснив банкір.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас