Банківська система України стиснеться до 40-50 банків - з них буде 10 державних, і 10 з іноземним капіталом - банкір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківська система України стиснеться до 40-50 банків - з них буде 10 державних, і 10 з іноземним капіталом - банкір

Кредит&Депозит
5315
Глава наглядової ради банку “Національний кредит” (Київ) Андрій Оністрат прогнозує, що з урахуванням можливої націоналізації та доглядом ряду іноземних банків банківська система країни в результаті стиснеться до 40-50 банків, у тому числі 10 державних банків і 10 банків з іноземним капіталом.
У цьому зв’язку банкір зазначив, що кожна нова інформація держорганів про ліквідацію або введення тимчасової адміністрації в банк знижує довіру вкладників, і виступив за спрощення системи злиття і поглинання фінустанов.
Крім того, він зазначив, що поки банки з іноземним капіталом утримуються від втечі з країни зусиллями Нацбанку. “Вони лежать і мріють, але не знають, як (піти – ІФ) … Але наш регулятор їх не відпустить, тому що сьогодні це єдине джерело для отримання капіталу ззовні”, – сказав він.
За його даними, для забезпечення притоку іноземного капіталу необхідно радикальне поліпшення інвестиційного клімату: вирішення проблеми із захистом прав кредиторів, корумпованістю судів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас