Європейці платять найвищі податки - ОЕСР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейці платять найвищі податки - ОЕСР

Світ
554
Данія, Франція і Бельгія лідирують у списку країн з найвищими податками. Такий висновок міститься в оприлюдненій сьогодні доповіді Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).
За даними ОЕСР, в минулому році показник сукупних податкових надходжень по відношенню до ВВП досяг 48,6% у Данії, 45% у Франції і 44,6% у Бельгії.
У переліку же держав з найменшим податковим навантаженням лідирують країни Латинської Америки – Мексика (19,7%) і Чилі (20,2%), а замикає трійку Південна Корея (24,3%).
“В даний час рівень податків в країнах ОЕСР повернувся практично на колишній рівень, який спостерігався до кризи 2008 року”, – йдеться в доповіді організації.
Одночасно з цим, констатують економісти, розподіл податкового навантаження неоднорідний. Так, в даний час в країнах ОЕСР спостерігається рекордний за останні 30 років розрив між найбільш забезпеченими і найменш благополучними шарами. “У зоні 34 країн-членів організації доходи 10% населення, що відноситься до найбагатшої групи громадян, в даний час в 9,5 рази перевищують доходи 10% населення з групи найбідніших”, – йдеться в доповіді. У 80-і роки показник співвідношення дорівнював семи пунктах.
Примітно, що в країнах з найвищими податками – Франції та Бельгії – розрив між “багатими і бідними” нижче, ніж в інших країнах. Найбільш же сильний диспаритет в положенні цих двох груп населення виявився в США, Фінляндії, Ізраїлі, Новій Зеландії та Швеції, констатують в ОЕСР.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас