Будівництво 3 та 4 блоків Хмельницької АЕС планується завершити в 2020 р. - урядова програма — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівництво 3 та 4 блоків Хмельницької АЕС планується завершити в 2020 р. - урядова програма

Енергетика
883
Добудову третього і четвертого енергоблоків Хмельницької атомної електростанції (АЕС) планується завершити в 2020 році.
Відповідний термін наводиться в програмі діяльності Кабінету міністрів України, текст якої оприлюднений на урядовому порталі.
Раніше прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, представляючи програму, озвучив термін введення двох нових блоків ХАЕС в 2018 році.
Документ також передбачає продовження до 2020 року терміну експлуатації дев’яти блоків діючих АЕС, реалізацію програми з модернізації атомних блоків та підвищення їх рівня безпеки шляхом спільної з ЄБРР комплексної програми.
Також планується розширення програми з придбання ядерного палива у транснаціональної компанії Westinghouse і спорудження Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП), зокрема його першої черги – в 2017 році.
Збільшення видачі потужності Южно-Української АЕС на 1600 МВт, Запорізької АЕС на 700 МВт і Хмельницької і Рівненської АЕС на 1000 МВт заплановано на 2016 рік.
Як повідомлялося, влада України раніше заявила про намір відмовитися від співпраці з РФ при будівництві третього і четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у жовтні поточного року поставив НАЕК “Енергоатом” завдання прискорити добудову енергоблоків Хмельницької АЕС з європейськими партнерами. Серед можливих учасників добудови енергоблоків може виступити Skoda.
“Енергоатом” є оператором всіх чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас