Економісти: КНР треба знизити цільовий показник ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економісти: КНР треба знизити цільовий показник ВВП

Світ
229
Влада Китаю повинна зменшити таргетоване економічне зростання країни до 7%, заявили впливові економісти на засіданні держради, скликаної для вироблення економічних реформ на 2015.
Китаю, по всій видимості, не вдасться досягти цільового показника вперше з 1999 р, а річне зростання буде найслабкішим за 24 роки. Востаннє уряд скоротив цільовий показник підйому в 2012 р до 7,5% з 8%, які зберігало протягом восьми років.
Державні аналітичні центри, які роблять величезний вплив на прийняття рішень, але не мають владних повноважень, рекомендують понизити цільовий показник зростання ВВП на 2015 до 7% з нинішніх 7,5%.
“Президент Сі вже натякнув про цільове зростання, коли заявив, що 7% – це найвищий показник у світі, – зазначив старший економіст з Китайської академії соціальних наук (CASS). – Я думаю, що він складе 7%, якщо не буде ніяких сюрпризів. Однак зростання може бути і нижче 7%, в іншому випадку можуть з’явитися проблеми із зайнятістю і борговим навантаженням”.
Китайські лідери, налаштовані позитивно до проведення реформ, проявили терпіння до уповільнення зростання, але їм доведеться діяти обережно, щоб уникнути різкого охолодження.
У травні голова КНР Сі Цзіньпін на Конференції із взаємодії і заходів зміцнення довіри в Азії зробив перше відсилання концепції економічного і політичного націоналізму, а точніше “Азії для азіатів”.
Як зазначає професор політології в коледжі Клермонт Маккена в Каліфорнії Мінксін Пий, завжди непросто відрізнити дипломатичну риторику від офіційної політики, але особливо складно це зробити відносно чиновників з Китаю, де дії уряду так часто не відповідають його заявам.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас