Вивертай кишені: Кабмін ініціює "податковий компроміс" і загальне декларування доходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вивертай кишені: Кабмін ініціює "податковий компроміс" і загальне декларування доходів

Казна та Політика
12631
Уряд України запропонує Верховній Раді прийняти закон про податковий компроміс, який передбачає подачу нульової податкової декларації, з подальшим загальним декларуванням доходів, повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.
“Всі заповнюємо декларації та всі платимо податки”, – сказав він, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у Києві у вівторок і представляючи програму уряду.
“Наша мета – зниження єдиного соціального внеску з 41% поетапно до 15%”, – заявив прем’єр, вперше згадавши про поетапність такого зниження. За його словами, йде дискусія з приводу першого етапу такого зниження з міжнародними фінансовими партнерами України.
“Ми переконані, що протягом двох років це дасть реальне збільшення і доходів бюджету, і доходів громадян”, – підкреслив прем’єр.
Він додав, що в сфері малого та середнього бізнесу намічено скоротити вдвічі єдиний податок і “два роки їх не чіпати і не перевіряти”, однак не уточнив, чи будуть введені обмеження на роботу інших підприємств з тими, хто платить єдиний податок, як це раніше пропонував уряд.
А.Яценюк додав, що всього пропонується скоротити число податків з 22 до 9 як за рахунок ліквідації деяких з них, так і за рахунок об’єднання і видозміни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас