У Німеччині в 2014 році прийшло з повинною рекордне число податкових ухильників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині в 2014 році прийшло з повинною рекордне число податкових ухильників

Світ
591
У Німеччині з початку поточного року з’явилися з повинною понад 35 тис. податкових ухильників, пише газета Welt am Sonntag з посиланням на останні дані, отримані з фінансових міністерств 16 федеральних земель.
Це рекордний показник, який приніс додаткові надходження до регіональних бюджетів на сотні мільйонів євро, зазначається в статті.
Колишній максимум був встановлений в 2013 році, коли в податкові служби в цілому за рік добровільно звернулися близько 24 тис. недобросовісних платників податків.
Найбільше число ухильників в цьому році було зафіксовано в Північному Рейні – Вестфалії. До початку грудня в податкові служби цієї федеральної землі звернулися понад 8,5 тис. осіб. В результаті додаткові доходи в бюджет склали близько 365 млн євро.
На другому місці за кількістю тих, що “вийшли з тіні”, – земля Баден-Вюртемберг, де їх число становить майже 7,2 тис. осіб, а додаткові надходження до бюджету – 497 млн євро.
Нинішня активність здебільшого пояснюється більш суворими правилами податкової амністії, які наберуть чинності в січні 2015 року. Рішення про це було прийнято Бундестагом минулого тижня.
Раніше у разі явки з повинною ухильники звільнявся від сплати штрафу, якщо сума доходів, прихована від податків, не перевищувала 50 тис. євро. З наступного року ця межа буде знижена до 25 тис. євро.
Певний вплив на настрій німців зробила історія колишнього президента футбольного клубу “Баварія” Улі Хьонеса, який у березні цього року за несплату податків був засуджений до трьох з половиною років позбавлення волі.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас