Інвестори вже не вірять в золото — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори вже не вірять в золото

Банківські метали
1646
Інвестори вірять в золото менше, ніж в інші дорогоцінні метали. Згідно з даними Bloomberg, обсяг золотих активів у найбільших інвестиційних фондах (ETF) знизився до рівня серпня 2009 року і склав 51 792 млн. тройських унцій. Таким чином, падіння активів склало близько 40% з пікових значень 2012 року.
Нагадаю, що в момент початку кризи ліквідності 2008 золото користувалося значним попитом. З жовтня 2008 по серпень 2011 зростання золота склало 180%, а ціна досягла історичного максимуму $1921 за тройську унцію (без поправки на інфляцію). Зараз ми спостерігаємо зворотну картину.
У той час як активи золотоорієнованих фондів впали за рік на 12%, попит на інші дорогоцінні метали зростає. Найбільшим попитом за оцінками Альпарі користується паладій, активи фондів за рік збільшилися на 40%. Слідом йде платина + 6,5%. Срібло додає скромні 0,6%.
Індекс ETFGTOTL – активи золото ETF; Індекс ETSITOTL – активи срібло ETF; ETFPPLTO індекс – активи платина ETF; ETFPPDTO індекс – активи паладій ETF. Розглядаючи структуру інвестицій всіх інвестиційних фондів США (US ETFs) по класах, можна стверджувати, що сировинні ETF закінчують рік на мінорній ноті.
Чистий відтік капіталу з початку поточного року склав близько $902 млн, причому більша його частина, складова $2, 6 млрд, припала саме на дорогоцінні метали. Умови, створені провідними центральними банками світу, а саме низькі процентні ставки і висока доступність грошей, роблять золото менш привабливим активом, ніж, приміром, акції. На цьому тлі не слід чекати істотної зміни тренда по золоту.
Найімовірніше, цього тижня ціна золота продовжить коливання в діапазоні $1175-1220 за унцію.
Леонід Матвєєв, провідний експерт інвестиційного департаменту Альпарі
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас