МВФ прогнозує зростання ВВП Латвії в 2014 р. на 2,5-3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ прогнозує зростання ВВП Латвії в 2014 р. на 2,5-3%

Світ
64
Міжнародний валютний фонд (МВФ) прогнозує, що ВВП Латвії в 2014 році зросте на 2,5-3%, повідомив глава місії МВФ в Латвії Шехар Айярс журналістам.
За його словами, зростання латвійської економіки в порівнянні з попереднім роком сповільнилося у зв’язку зі скороченням обсягів інвестицій і зовнішніми чинниками.
“Зростання в 2014 році, найбільш ймовірно, не перевищить 3%, на відміну від приблизно 4% торік. Прямий вплив геополітичної напруженості, що включає санкції та санкції у відповідь, був порівняно невеликим, але конфлікт разом зі слабким відновленням єврозони, найбільш імовірно, знизив довіру і призупинив інвестиції”, – пояснив Ш.Айярс.
Він підкреслив, що для подальшого зростання економіки країни важливо залучення інвестицій і кредитування банками приватного сектора.
Також, за словами Ш.Айярса, відновлення виробництва на металургійному підприємстві Liepаjas metalurgs може збільшити темпи зростання ВВП в 2015 році на 0,5%.
Як зазначив глава місії МВФ, Латвії необхідно продовжувати суворий нагляд за вкладами нерезидентів, які становлять близько половини всіх вкладів банківського сектора країни.
“Мінімальні вимоги до капіталу і ліквідності банків, що спеціалізуються на вкладах нерезидентів, – вищі, ніж до інших банків”, – сказав Ш.Айярс.
Також глава МВФ позитивно оцінив продаж держпакета банку Citadele, зазначивши, що банк продовжить роботу і буде допомагати зростанню латвійської економіки.
У жовтні МВФ прогнозував, що зростання економіки Латвії в поточному році складе 2,7%, а в 2015 році – 3,2%.
У вересні Мінфін Латвії знизив прогноз зростання ВВП в 2014 році до 2,9%, в 2015 році – до 2,8%, тоді як раніше прогнозував збільшення ВВП країни в цьому і наступному роках на 4%.
ВВП Латвії в 2013 році зріс на 4,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас