200 вагонів російського вугілля вже 5 днів заблоковані на кордоні - Міненерговугілля України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

200 вагонів російського вугілля вже 5 днів заблоковані на кордоні - Міненерговугілля України

Енергетика
1296
Новопризначений міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин має намір обговорити з російською стороною питання імпорту енергетичного вугілля, дефіцит якого виник в Україні через бойові дії на Донбасі.
“Існує проблема імпортованого вугілля, яке (імпорт – ред.) було певним чином обмежено. Я однозначно думаю, що це питання потрібно вирішувати в переговорному процесі”, – сказав він на брифінгу в Києві в середу.
Як повідомив міністр, він має намір у середу обговорити цю проблему з підконтрольною державі енергогенеруючою компанією “Центренерго”, “яка нібито законтрактувала дуже велику партію, яка знаходиться в процесі доставки”.
“Але в даний час це вугілля не пропускається через кордон. І як тільки я зможу усвідомити всю глибину проблеми і зможу провести переговори з російською стороною, однозначно, ця проблема буде вирішуватися”, – сказав В.Демчішін.
Як повідомлялося, напередодні його попередник на цій посаді Юрій Продан повідомив, що “Центренерго” чекає відправки 200 вагонів з російським вугіллям, які вже п’ять днів заблоковані на кордоні з Росією.
Ю.Продан повідомив, що він звернувся за роз’ясненнями до російської сторони, але пояснень із затримкою відправки вагонів з вугіллям поки немає.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас