Мороз - не тітка: Україна заплатить за 1 млрд куб. м газу "Газпрому" сьогодні-завтра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мороз - не тітка: Україна заплатить за 1 млрд куб. м газу "Газпрому" сьогодні-завтра

Енергетика
2311
Національна акціонерна компанія (НАК) “Нафтогаз України” внесе передоплату “Газпрому” за постачання близько 1 млрд куб. м природного газу в середу-четвер цього тижня, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.
“Протягом цього тижня планується авансова оплата 1 млрд кубів, які ми плануємо використовувати протягом цього місяця. Думаю, що це буде здійснено (платіж – ІФ) сьогодні-завтра, думаю навіть, що, скоріше, сьогодні. Але це вже питання техніки”, – сказав глава Міненерговугілля на брифінгу в Києві в середу. Він зазначив, що Україна виконує свої зобов’язання в рамках укладених в кінці жовтня Брюсселі тристоронніх домовленостей з Росією та ЄС.
Відповідаючи на запитання щодо того, коли буде погашена друга частина боргу в розмірі $1,65 млрд, міністр сказав: “Наскільки я пам’ятаю, згідно з графіком, це має відбутися до кінця року”.
Як повідомлялося, “Газпром” вже направив “Нафтогазу України” рахунок на поставку газу в грудні.
Раніше Україна заявляла, що може обмежитися закупівлями до 1,5 млрд куб. м російського газу в 2014 році і до 1 млрд куб. м у першому кварталі 2015 року, проте конкретні обсяги будуть визначатися в залежності від погодних умов і обсягів закупівлі газу по реверсу.
Згідно брюссельським угодам, до кінця поточного року ціна російського газу для України становить $378 за 1 тис. куб. м, а в першому кварталі наступного року – $368 за 1 тис. куб. м. “Нафтогаз України” буде купувати його за передоплатою. Умовою покупки газу в першому кварталі 2015 є погашення до кінця 2014 року $1,65 млрд боргу за попередні поставки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас