Випадок банку VAB - унікальний і дуже позитивний для простих вкладників, пенсіонерів та студентів - Гонтарєва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Випадок банку VAB - унікальний і дуже позитивний для простих вкладників, пенсіонерів та студентів - Гонтарєва

Кредит&Депозит
9695
Випадок банку VAB, можна сказати, унікальний і дуже позитивний саме для простих вкладників, пенсіонерів, студентів, вважає глава НБУ Валерія Гонтарєва.
“80% вкладів фізичних осіб цього банку підпадають під виплати Фонду, а якщо перерахувати це на кількість вкладників, то ця цифра становить 96%. Так що з соціальної точки зору передача виплат на Фонд гарантування значно ефективніша, ніж ситуація із затримками виплат, яка спостерігалася в цьому банку в останні місяці “, підкреслила вона в інтерв’ю Українським Новинам.
За її словами, НБУ працював з акціонером більше трьох місяців з усунення проблем і щодо докапіталізації банку. “Національний банк не може виводити банк з ринку в той же день, коли в банку з’явилися проблеми – це неправильний шлях. Ми боремося за збереження кожного банку, але якщо банк повністю втратив ліквідність і акціонер не виконує план його рекапіталізації, то банк відправляється в ФГВФО або у разі системного банку на націоналізацію “, повідомила вона. Крім того, глава НБУ повідала, що VAB в цей час здійснював недозволені платежі на користь своїх компаній, про що НБУ був оперативно проінформований куратором.
Також вона повідомила, що VAB банк не підпадає під перелік критеріїв для націоналізації, крім одного лише критерію за обсягом депозитів фізичних осіб. “Відповідно, мови про націоналізацію йти не може”, резюмувала глава регулятора.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас