Кабмін затвердив перелік товарів і послуг для отримання податкових преференцій при здійсненні благодійної допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив перелік товарів і послуг для отримання податкових преференцій при здійсненні благодійної допомоги

Казна та Політика
404
Уряд України затвердив перелік потреб, сума благодійної допомоги для задоволення яких не включається до оподатковуваного доходу платників податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).
Відповідне рішення закріплене постановою уряду №653 від 26 листопада.
Згідно з документом даний перелік включає потреби для відновлення втраченого майна. Зокрема, йдеться про закупівлю товарів і послуг, необхідних для відновлення пошкодженого або знищеного житла, господарських будівель і споруд. Крім того передбачається забезпечення нужденних у побутовій техніці вартістю до трьох розмірів мінімальної заробітної плати (у 2014 році – до 3,654 тис. грн) за одиницю, але не більше трьох одиниць різного побутового призначення.
У перелік також включено меблі загальною вартістю до 15 МЗП (у 2014 році – до 18,720 тис. грн), а також транспортні засоби (легкові автомобілі, мотоцикли, мопеди і т. і., крім сільськогосподарської техніки) вартістю до 100 МЗП (в 2014 році – до 121,8 тис. грн)
Уряд також включив в даний перелік потреби, пов’язані із забезпеченням житлом та житлово-комунальними послугами, а також паливом, необхідним для приготування їжі та обігріву приміщення, транспортне обслуговування, пов’язане з переміщенням осіб з тимчасово окупованих територій України і території проведення АТО.
Крім того, перелік включає потреби, пов’язані із забезпеченням речами індивідуального користування (взуття, одяг, білизна і т. і.), засобами особистої гігієни та предметами домашнього побуту (крім меблів і побутової техніки), у тому числі інструментами, необхідними для особистих професійних занять (швейні, музичні тощо).
Під дію урядового розпорядження не потрапляють ювелірні вироби з дорогоцінних металів і напівкоштовних і дорогоцінних каменів, годинників, мобільні телефони вартістю понад двох МЗП (у 2014 році – до 2,436 тис. грн) і зброю, вироби зі шкіри, килимові, швейні, трикотажні, текстильні вироби вартістю більше трьох розмірів МЗП (у 2014 році – до 3,654 тис.грн) за одиницю і загальною вартістю понад 10 МЗП (у 2014 році – до 12,180 тис. грн), вироби з хутра, твори мистецтва, предмети колекціонування або антикваріату.
У той же час Кабмін також включив в даний перелік послуги з надання медичної допомоги, забезпечення продуктами харчування (крім алкогольних, слабоалкогольних напоїв), дитячими товарами та харчуванням.
У перелік потреб, сума благодійної допомоги для задоволення яких не включається до оподатковуваного доходу платників ПДФО, входить також закупівля для фізосіб, які здійснюють ведення індивідуального сільського господарства (за наявності у них земельних ділянок сільгосппризначення на праві власності або користування), насіння і садивного матеріалу сільгоспкультур для польових робіт, а також сільськогосподарських і домашніх тварин (одного коня, однієї корови або телиці, кози або свині), птиці (не більше 20 гусей, качок, курей, індиків і т.д.), бджолосімей (не більше 10); корми для худоби в обсязі, необхідному для його годування до початку вигону на пасовище або збору нових кормів, крім того – сільгосптехніки загальною вартістю до 50 розмірів МЗП (у 2014 році – до 60,9тис. грн), інвентарю та обладнання загальною вартістю до 10 розмірів МЗП (у 2014 році – до 12,180 тис. грн).
Разом з тим, поряд з перерахованими вище послугами і товарами, уряд включив в даний перелік потреби, пов’язані із забезпеченням отримання або продовження отримання певного освітнього рівня, а також заходи, спрямовані на психологічну та соціальну реабілітацію осіб та надання юридичної допомоги особам для відновлення та захисту їх прав у зв’язку з виникненням обставин, що зумовили надання благодійної допомоги.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас