Чудеса люстрації в Україні: рахунки Арбузова і його дружини були розблоковані судом на 3 дні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чудеса люстрації в Україні: рахунки Арбузова і його дружини були розблоковані судом на 3 дні

Казна та Політика
7992
За клопотанням Генпрокуратури повторно накладено арешт на рахунки колишнього голови Національного банку України Сергія Арбузова та його дружини, повідомляє управління зв’язків з громадськістю Генпрокуратури.
У повідомленні наголошується, що Головне слідче управління Генпрокуратури в травні 2014 внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо присвоєння чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем С.Арбузовим за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
20 травня 2014 слідчий суддя Печерського районного суду м.Києва наклав арешт на майно С.Арбузова, а в серпні 2014 суддя Печерського районного суду наклав арешт на майно Ірини Арбузової.
У той же час 21 листопада слідчий суддя Печерського районного суду під час розгляду клопотання захисників С.Арбузова прийняв рішення про зняття вищевказаних арештів, яке не підлягає оскарженню.
24 листопада Генпрокуратура звернулася до Печерського райсуду з повторним клопотанням про накладення арешту на вищевказані рахунки. Цього ж дня слідчий суддя Печерського райсуду ці клопотання задовольнив.
У Генпрокуратурі запевнили, що Головне слідче управління дасть правову оцінку рішенню про зняття арештів з рахунків С.Арбузова і його дружини, прийнятому слідчим суддею Печерського райсуду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас