Держприкордонслужба люструє 147 випускників вузів КДБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держприкордонслужба люструє 147 випускників вузів КДБ

Казна та Політика
721
Державна прикордонна служба має намір звільнити 147 співробітників на виконання закону “Про очищення влади (про люстрацію) з причини їх навчання в навчальних закладах Комітету державної безпеки в СРСР. Про це на прес-конференції сказав голова Державної прикордонної служби Віктор Назаренко.
“Є одна із заборон (у законі про люстрацію), що ті громадяни, які закінчили вузи КДБ СРСР, вони практично підпадають під дію цього закону. У нас на початок дії цього закону таких співробітників було 147, на сьогодні вони всі перебувають у процесі люстрації”, – сказав він.
Назаренко підкреслив, що за часів СРСР прикордонників підготувати можна було тільки в таких навчальних закладах.
Також він повідомив, що у вересні-жовтні, ще до набрання чинності закону про люстрацію, з Держприкордонслужби звільнилося 15 генералів, ще 10 – у процесі звільнення.
Всього в поточному році за порушення присяги та інші правопорушення зі служби були звільнені 55 співробітників, проти 24 співробітників були розпочаті кримінальні провадження, понижено в посаді 89, притягнуто до дисциплінарної відповідальності 3400 працівників.
При цьому, за словами Назаренка, в Держприкордонслужбі почалося реформування, в ході якого вже скорочено кількість заступників голови з шести до двох.
Також в ході реформи буде проведена децентралізація відомства та буде здійснено перехід до оборонного функціонування Держприкордонслужби.
Зокрема, перехід від правоохоронного до оборонного функціонування Держприкордонслужби планується провести протягом 2015 року.
Як повідомлялося, закон про люстрацію набрав чинності 16 жовтня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас