Суд повернув у держвласність України 1,5 тис. км нафтопроводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд повернув у держвласність України 1,5 тис. км нафтопроводу

Енергетика
1085
Рівненський апеляційний господарський суд рішенням від 25 листопада визнав право власності України на ділянки нафтопродуктопроводів “Самара-Західний напрямок” і “Грозний-Армавір-Трудова” знаходяться на території країни загальною протяжністю 1433 км, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.
“Ділянки нафтопродуктопроводів були незаконно оформлені на дочірнє підприємство“ПрикарпатЗахідтранс“російської акціонерної компанії “Транснафтопродукт”, – йдеться в повідомленні, оприлюдненому в середу.
У прес-службі нагадують, що раніше суд першої інстанції витребував ділянки нафтопродуктопроводів з володіння “ПрикарпатЗахідтранс” на користь ФДМ. Однак Рівненський апеляційний госпсуд скасував це рішення. У свою чергу Вищий господарський суд України відправив справу на повторний розгляд Рівненського апеляційного госпсуду, внаслідок чого і було винесено фінальне рішення 25 листопада.
Рішення суду від 25 листопада є обов’язковим для виконання.
Нагадаємо, прокуратура Рівненської області у червні вимагала у Вищому господарському суді повернути в державну власність частину нафтопроводів “Самара – Західний напрямок” і “Грозний – Армавір – Трудова” протяжністю 1433 км.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас