Авіакомпанія МАУ подала апеляцію на рішення про арешт свого рахунку в банку "Фінанси та кредит" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авіакомпанія МАУ подала апеляцію на рішення про арешт свого рахунку в банку "Фінанси та кредит"

Фондовий ринок
432
Авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” (МАУ, Київ), найбільший авіаперевізник країни, оскаржить рішення Господарського суду Києва про арешт її рахунку в банку “Фінанси та кредит” (обидва Київ) і 24 листопада подала відповідну апеляцію, повідомила агентству “Інтерфакс-Україна” корпоративний прес-секретар МАУ Євгенія Сацька.
“Господарський суд Києва 18 листопада 2014 виніс забезпечувальне визначення за позовом першого заступника прокурора Києва про стягнення з МАУ 5,4 млн грн, яким наклав арешт на грошові кошти на одному з рахунків авіакомпанії в АТ” Банк “Фінанси та кредит”. Дана заборгованість МАУ не визнається і буде оскаржена в судовому порядку”, – зазначила вона.
Крім того, за її словами, авіакомпанія МАУ вважає, що у суду відсутні підстави для застосування такої норми забезпечення даного позову, у зв’язку з чим 24 листопада авіакомпанія і подала відповідну апеляційну скаргу.
“На даний момент МАУ продовжує користування даним рахунком, але, у разі його можливого арешту, це не призведе до блокування операційної діяльності МАУ і не вплине на виконання авіакомпанією своїх зобов’язань перед пасажирами, партнерами і контрагентами”, – сказала Є.Сацька.
Як повідомлялося, Господарський суд Києва заарештував грошові кошти на розрахунковому рахунку МАУ в банку “Фінанси та кредит” і заборонив авіаперевізнику відкривати нові поточні рахунки.
Згідно з визначенням суду у справі №910 / 25212/14 від 18 листопада 2014 року, таке рішення було прийнято з метою забезпечення позову першого заступника прокурора Києва в інтересах держави в особі Державної авіаційної служби України про стягнення з МАУ 5,375 млн грн. Позивач, зокрема, просив суд накласти арешт на грошові кошти на розрахунковому рахунку відповідача та заборонити йому відкривати нові поточні рахунки.
Необхідність прийняття таких заходів позивач обґрунтовує тим, що в даний час МАУ не сплатила в добровільному порядку обов’язковий платіж з зборів, отриманих при продажу перевезень, в сумі 5,375млн грн. На його думку, це свідчить про ухилення товариства від сплати коштів до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях.
Крім того, суд вважає, що це може призвести до заподіяння шкоди інтересам України, зокрема ненадходження значної суми коштів до держбюджету. “У зв’язку з цим у разі невжиття заходів щодо забезпечення позову стягнення вказаної суми грошових коштів може стати неможливим”, – наголошується у визначенні.
МАУ заснована в 1992 році. Є найбільшою українською авіакомпанією. Базовий аеропорт – ДМА “Бориспіль” (Київ).
Флот МАУ складається з 39 літаків: п’яти Embraer-190, 31 літаків Boeing 737, в тому числі 12 бортів нового покоління і одного вантажного, а також трьох Boeing 767.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас