У Порошенка розкритикували ініціативу Кабміну збільшити вартість ліцензії на 3G до 3 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Порошенка розкритикували ініціативу Кабміну збільшити вартість ліцензії на 3G до 3 млрд грн

Казна та Політика
964
Заступник глави адміністрації президента Дмитро Шимків назвав “поразкою системи” ініціативу Кабінету міністрів збільшити вартість ліцензії на зв’язок третього покоління (3G) з 2,4 млрд грн до більш ніж 3 млрд.
“3G – поразка системи. В КМУ є велике бажання збільшити вимоги щодо вартості в кожній смузі з 2,4 млрд грн (запропонованих НКРЗІ) до понад 3 млрд грн (ввівши таким чином поняття курсу в процес). Сьогодні оператори працюють на ринку України та отримують дохід у гривні, їх прибутковість падає, оскільки падає економіка. Вимагати від них індексації інвестиції – це божевілля непрофесіоналізму. Історія про 3G – це історія про те, як можливість залучити інвестиції і створити хоча б імітацію привабливого інвестклімату можна знищити”, – написав замголови адміністрації на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
Д.Шимків нагадав, що єдиним фактором, що стримує проведення тендера, є підписання прем’єр-міністром відповідного розпорядження.
Як повідомлялося, 18 листопада НКРЗІ затвердила остаточний варіант умов тендеру на отримання ліцензії на 3G. Умови мають бути затверджені урядом.
На конкурс будуть виставлені три ліцензії зі стартовою ціною 2443 млн грн кожна. Вартість конверсії, яка буде здійснюватися за рахунок операторів, складе 1,6 млрд грн.
Перший етап проведення конверсії складе 23 місяці, його вартість становить 532, 5 млн грн. Другий етап триватиме 18 місяців з вартістю 534, 51 млн грн, третій – 17 місяців з вартістю 534, 4 млн грн.
Оплата конверсії буде проводитися пропорційно кількості лотів в рівних пропорціях і на рівних умовах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас