Черговий банкрут: громадська рада при НБУ рекомендує ліквідувати "Родовід Банк" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черговий банкрут: громадська рада при НБУ рекомендує ліквідувати "Родовід Банк"

Кредит&Депозит
2150
Громадська рада при Національному банку України прийняла рішення звернутися до Міністерства фінансів і Кабінету міністрів України з пропозицією ліквідувати «Родовід Банк» з подальшою передачею його майна і цінностей до державного бюджету, повідомляється на сайті Нацбанку.
Згідно з повідомленням, громадська рада прийняла таке рішення, оскільки «Родовід Банк» протягом трьох років так і не почав працювати як санаційний банк, основним завданням якого є проведення роботи з активами державних банків і банків, у капіталізації яких взяла участь держава. У зв’язку з цим громадська рада вважає, що «Родовід Банк» як санаційний банк потрібно ліквідувати.
Як повідомлялося, уряд прийняв рішення створити на базі «Родовід Банку» санаційний банк в 2011 році для проведення роботи з активами державних і рекапіталізованих за участю держави банків.
Для повноцінної роботи санаційного банку потрібно внести ряд змін до законодавства, але неодноразові спроби прийняти відповідні законопроекти у Верховній Раді не були успішними. В кінці вересня Мінфін запропонував доопрацювати законодавство, що дозволяє працювати державному «Родовід Банку» в якості санаційної фінустанови, або почати процедуру його ліквідації.
У свою чергу, «Родовід Банк» заявив про готовність до прийняття проблемних активів від державних і рекапіталізованих державою банків за умови доопрацювання законодавчої бази.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас