АМКУ знову зволікає реформування "Укрзалізниці" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ знову зволікає реформування "Укрзалізниці"

Казна та Політика
563
Запланований початок акціонування “Укрзалізниці” (УЗ) переноситься на невизначений термін. Як повідомив начальник правового департаменту “Укрзалізниці” Олег Титов, Антимонопольний комітет України подав апеляційну скаргу на рішення Окружного суду міста Києва щодо скасування рішення про зупинку конкурсу з оцінки майна УЗ.
“Поки не пройде апеляційний розгляд і рішення суду не вступить силу, у нас зв’язані руки і ми не можемо продовжувати проведення корпоратизації”, – зазначив Олег Титов, додавши, що “Укрзалізниця” підготувала клопотання з проханням якнайшвидшого розгляду справи.
Він також додав, у зв’язку з тим, що АМКУ було призупинено проведення закупівлі послуг експертної компанії з оцінки активів “Укрзалізниці” для внесення в статутний фонд, УЗ було підготовлено відповідний лист за підписом міністра інфраструктури Максима Бурбака на ім’я прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка щодо сформованої ситуації.
“У зв’язку з цим на Кабміном було доручено причетним органам виконавчої влади розібратися в ситуації і надати пояснення з даного приводу”, – говорить Титов, уточнюючи, що на адресу УЗ після надійшов лист від АМКУ, в якому відомство звинувачує УЗ у встановленні дискримінаційних та завищених вимог до оцінювачів.
Нагадаємо, що Окружний адміністративний суд Києва 29 жовтня визнав незаконним рішення АМКУ про скасування конкурсу з проведення незалежної оцінки майна “Укрзалізниці”, суд зобов’язав поновити процедуру закупівлі послуги з оцінки майна.
Проведення корпоратизації, згідно з постановою уряду, має завершитися вже до 1 січня 2015 року, однак, на думку “Укрзалізниці”, через дії АМКУ створення ПАТ може затягнутися більш ніж на півтора місяця.
З метою формування статутного капіталу ПАТ “Українська залізниця” на початку серпня “Укрзалізниця” організувала відкритий конкурс на проведення незалежної оцінки майна.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас