Всесвітній банк пророкує подальше падіння ціни на нафту на світовому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всесвітній банк пророкує подальше падіння ціни на нафту на світовому ринку

Енергетика
703
Ціни на нафту на світовому ринку, можливо, ще не досягли своїх нижніх меж.
Таку думку висловив керівник глобальної практики Світового банку з енергетики та видобувним галузям Чарльз Файнстайн на галузевій конференції у Вашингтоні.
«Можливо, ми поки що не бачимо дна на нафтовому ринку», – сказав фахівець, додавши, що не знає, коли воно може бути досягнуто. Відповідаючи на питання про прогнози з приводу майбутньої сесії ОПЕК експерт підкреслив, що це не зовсім його тема. “Але я знаю, що багато виробників нафти знаходяться під великим тиском, – сказав Файнстайн. – Тому що збалансованість їх бюджетів, їх державних витрат залежить від цін на нафту – в діапазоні від 80 доларів за барель до 135-140 доларів, як у Венесуели».
«Вважаю, що одна з причин, за якими ми спостерігаємо зниження цін на нафту, – це саме орієнтування урядів на цільові показники по доходах, – продовжив експерт. – Частка на ринку, обсяг (видобутку) починають домінувати над цінами … В умовах падіння цін деякі уряди говорять, що їм необхідно нарощувати обсяг, збільшувати свою частку на ринку. А це може перетворюватися в спіраль, що веде до подальшого зниження цін”.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас