Держфінінспекція не виявила порушень при проведенні держзакупівель для залізниць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держфінінспекція не виявила порушень при проведенні держзакупівель для залізниць

Казна та Політика
290
Держфінінспекція за підсумками проведеної позапланової ревізії фінансово-господарської діяльності «Укрзалізниці» не зафіксувала порушень чинного законодавства.
Державна фінансова інспекція України за підсумками проведеної позапланової ревізії фінансово-господарської діяльності Державної адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниця»), не зафіксувала порушень чинного законодавства щодо роботи відомчого комітету з конкурсних торгів.
У прес-службі “Укрзалізниці” повідомили, що такі висновки інспекції вказані в акті ревізії, яка проходила з 2 по 29 жовтня поточного року.
Нагадаємо, відповідно до постанови Генеральної прокуратури була призначена перевірка діяльності «Укрзалізниці», провести яку було доручено Держфінінспекції до 29 жовтня, і, яка, зокрема, повинна була встановити, чи були допущені які-небудь порушення при проведенні держзакупівель для потреб галузі на 2014 рік.
«Ряд висновків Держфініспекції “Укрзалізниця” вважає необгрунтованими, упередженими, а деякі з них – неправомірними і такими, що підлягають виключенню з акту ревізії. Враховуючи це, 19 листопада “Укрзалізниця” направила Держфінінспекції заперечення та зауваження до акта позапланової ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності відомства», – підкреслюється в повідомленні.
Зокрема, “Укрзалізниця” не погоджується з обвинуваченням Держфінінспекції в порушенні порядку списання об’єктів державної власності та заподіянні внаслідок цього матеріальної шкоди підприємству, підкреслюючи, що відповідно до норм чинного законодавства, підставою для списання основних засобів є наказ залізничної держадміністрації.
«Зауваження Держфінінспекції про те, що їх списання здійснене без дозволу Мінінфраструктури, є безпідставним, як і звинувачення в нанесенні матеріального збитку. Оскільки об’єкти основних засобів повністю амортизовані, їх залишкова вартість дорівнює нулю, а, отже, списання цих засобів не призводить до збитків”, – стверджує «Укрзалізниця».
Крім того, відомство не погоджується із зауваженнями інспекції щодо порушень у процедурі відображення вартості своїх активів в бухгалтерському обліку, зокрема, врахування вартості житла.
Так, на думку “Укрзалізниці”, працівники Держфінінспекції при розгляді даного питання продемонстрували “подвійні стандарти оцінок фінансово-господарської діяльності відомства”.
«Укрзалізниця опинилася в ситуації, коли одні перевіряючі Державної фінансової інспекції кваліфікують невідображення в балансі придбаних квартир як порушення і заниження активів, а облік цих активів інші перевіряючі інспекції вважають порушенням і завищенням активів», – сказано в листі «Укрзалізниці» на адресу Держфінінспекції.
Також «Укрзалізниця» направила й інші зауваження за деякими пунктами, зазначеним в акті ревізії Держфінінспекції, і наполягає на внесенні відповідних коректив в акт і зміні позиції інспекції щодо викладених нею зауважень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас