Китай може потіснити Японію з першого місця в списку найбільших світових імпортерів СПГ - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай може потіснити Японію з першого місця в списку найбільших світових імпортерів СПГ - експерти

Енергетика
237
Китай може стати найбільшим світовим імпортером скрапленого природного газу, якщо збудуться прогнози про швидке зниження місцевого попиту на СПГ в Японії і Південній Кореї.
Такого розвитку подій не виключили деякі фахівці та експерти під час дискусій в рамках проведеної нещодавно в Парижі міжнародної газової конференції, повідомляє телеканал “аль-Джазіра”.
Так представник Tokyo Gas повідомив на форумі, що щорічний попит на СПГ в Японії, яка очолює список імпортерів цього палива, впаде до 60-70 млн тонн після 2020 року на рік з нинішніх 88 млн тонн. У той же час, згідно з його прогнозом, потреби країни в СПГ знову зростуть після 2030 року, коли будуть закриті атомні електростанції.
Згідно з прогнозом представника японського уряду, скорочення імпорту СПГ почнеться вже в 2015 році – вперше після аварії на Фукусімі завдяки відновленню роботи декількох АЕС.
На цьому тлі Китай збільшує імпорт СПГ, його зріст становив 25% щорічно протягом чотирьох останніх років аж до 2013 року, коли закупівлі досягли 18 млн тонн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас