Через високопоставлених чиновників "Укргазвидобування" держава втратила 16,8 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через високопоставлених чиновників "Укргазвидобування" держава втратила 16,8 млн

Казна та Політика
550
Прокуратура міста Києва погодила оголошення про підозру голові правління ПАТ “Укргазвидобування” та його заступнику у зловживанні службовим становищем, що завдало державі збитків на суму понад 16,8 млн гривень. Про це повідомили в прес-службі прокуратури міста Києва.
Як встановили в ході досудового слідства, у березні поточного року між Публічним акціонерним товариством і приватною компанією, якій належить одна з найбільших в Україні мереж АЗС, був укладений договір про постачання скрапленого газу.
Надалі, діючи всупереч інтересам держави, голова правління “Укргазвидобування” і його заступник підписали додаткові угоди до цього договору. Як результат, комерційна структура незаконно придбала право на отримання майже 18 тис. тонн палива без попередньої оплати і за значно нижчою вартістю.
Зараз посадовим особам ПАТ “Укргазвидобування” винесли повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Крім того, постановами Печерського районного суду Києва від 20 листопада цього року надано дозвіл на їх затримання і доставку в суд для обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні проводить ГУ СБУ у м.Києві та Київській області.
Процесуальне керівництво здійснює прокуратура міста Києва.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас