Маріупольський порт перевалив 36 тис. тонн вугілля з Австралії для меткомбінатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маріупольський порт перевалив 36 тис. тонн вугілля з Австралії для меткомбінатів

Енергетика
264
Балкер Hebei Tangshan (прапор Китай) доставив до Маріуполя з Австралії 36 тис. тонн коксівного вугілля марки “Тамур” для місцевих металургійних комбінатів.
Як повідомила прес-служба порту, експедитором вантажу виступила компанія “Метінвест Шиппінг”.
Вивантаження австралійського вугілля в Маріупольському порту здійснили на 13-му причалі із залученням плавкранів. Партія коксівного вугілля була вивантажено портовиками за шість діб і відправлена по залізниці на адресу металургійних комбінатів ім Ілліча і “Азовсталь” групи “Метінвест”.
“Група Метінвест є нашим великим клієнтом. І в ситуації, що склалася, коли інші вантажовідправники були змушені призупинити роботу або вибудовувати нові логістичні схеми, підприємства групи продовжують забезпечувати нас вантажами”, – цитується в повідомленні директор ДП “Маріупольський морський торговельний порт” Олександр Олійник.
Як повідомлялося, Маріупольський порт у зв’язку з бойовими діями на території області і, як наслідок, руйнуванням транспортної інфраструктури щомісяця недоотримує 70 млн грн доходу.
Маріупольський морський торговельний порт входить в ряд найбільших портів України. Потужності порту дозволяють переробляти понад 17 млн тонн вантажів на рік. Порт цілий рік відкритий для заходу суден довжиною до 240 м і осадкою до 8 м. Територія порту складає 73,2 га, довжина причальної лінії – 4,2 км.
У січні-жовтні 2014 порт скоротив перевалку вантажів на 9,3% порівняно з січнем-жовтнем 2013 року – до 11029 тисяч тонн.
ТОВ “Метінвест-Шиппінг” – транспортно-експедиторська компанія України, яка обслуговує вантажі в найбільших портах України, а також здійснює організацію перевезень по всій мережі залізниць України і за її межами. Компанія має філії в Маріуполі, Севастополі та Одесі. Співробітники компанії працюють також в Бердянську, Южному, Іллічівську та Миколаєві. У 2006 році компанія увійшла до складу групи “Метінвест”.
Основними акціонерами “Метінвесту” є група СКМ (71,25%) і “Смарт-холдинг” (23,75%), спільно керують компанією.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас