Міністерство фінансів заявило що "готовий шукати вирішення проблем великих вкладників VAB Банку" - вперше в історії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністерство фінансів заявило що "готовий шукати вирішення проблем великих вкладників VAB Банку" - вперше в історії

Кредит&Депозит
4428
Міністерство фінансів України запевняє вкладників ПАТ “ВіЕйБі Банк” (VAB Банк, Київ), визнаного неплатоспроможним, в отриманні ними вкладів в межах гарантованої суми відшкодування (200 тис.грн – ред.) І в даному випадку готове приєднатися до пошуку шляхів для збільшення суми виплат.
“Ми готові долучитися разом з НБУ та Фондом гарантування вкладів фізичних осіб до процесу пошуку можливих шляхів задоволення вимог усіх вкладників, у тому числі понад гарантованої суми вкладу, ПАТ” ВіЕйБі Банк “для забезпечення стабільності банківської системи”, – йдеться в повідомленні Мінфіну на його сайті.
Відомство зазначає, що разом з Нацбанком і власниками VAB Банку доклало всіх зусиль для його підтримки, однак, відновити платоспроможність і ліквідність банку не вдалося.
Мінфін також нагадує, що в рамках раніше прийнятого урядом рішення про виділення Фонду гарантування вкладів 10,1 млрд грн перерахувало вже 7,5 млрд грн.
“Уряд і надалі підтримуватиме фінансову спроможність Фонду для забезпечення виконання зобов’язань перед вкладниками”, – заявляє Мінфін.
Як повідомлялося, з початку року тимчасові адміністрації були введені в більш ніж два десятки українських банків, однак у випадку VAB Банку Мінфін вперше заявив про готовність долучитися до пошуку шляхів вирішення проблем великих вкладників.
Акумульовані Фондом гарантування вкладів кошти в жовтні зменшилися на 1,7% – до 10870 млн грн. Згідно з даними НБУ, зобов’язання VAB Банку перед фізичними особами складали на кінець вересня цього року 10,4 млрд грн, у тому числі в інвалюті – 4,49 млрд грн, перед юрособами – 3,61 млрд грн.
VAB Банк працює на фінансовому ринку України з 1992 року. Український бізнесмен Олег Бахматюк через Quickcom Limited володіє 86,778% акцій банку.
У вересні-2014 в VAB Банк були введені куратори від Нацбанку. Потім банк передав в НБУ план заходів щодо фінансового оздоровлення, що передбачає рекапіталізацію фінустанови за участю іноземних інвесторів. Проте 20 листопада Нацбанк відніс VAB Банк до категорії неплатоспроможних, а 21 листопада Фонд гарантування вкладів ввів у банк тимчасову адміністрацію.
У свою чергу VAB Банк поклав відповідальність за погіршення свого фінансового стану на керівництво НБУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас