В одеському порту митники вимагали від підприємця хабар у 60 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В одеському порту митники вимагали від підприємця хабар у 60 тис. грн

Казна та Політика
1836
В Одеській області Служба безпеки України спільно з внутрішньою безпекою Державної фіскальної служби України викрили та припинили злочинну схему вимагання хабарів працівниками митних постів “Одеса-порт” та “Іллічівськ” одеської митниці ДФС України. Про це повідомили в прес-центрі СБУ.
Співробітники СБУ затримали двох інспекторів митного поста “Іллічівськ” Одеської митниці “на гарячому” під час отримання частини обумовленої суми від підприємця за митне оформлення вантажу деревини в режимі “експорт”.
Днями СБУ затримала також на хабарі старшого інспектора митного поста “Одеса-порт”, який вимагав гроші від експедитора підприємства за безперешкодне розмитнення десяти контейнерів з товарами народного споживання в режимі “попереднього декларування”.
За матеріалами СБУ органи прокуратури почали кримінальні провадження у ч.3 ст.368 (отримання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.
Затриманим правопорушникам, які в цілому отримали понад 60 тисяч гривень хабара, повідомили про підозру у вчиненні інкримінованих злочинів.
Тривають досудові розслідування.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас