2015 рік стане найтяжчим для української економіки - економіст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

2015 рік стане найтяжчим для української економіки - економіст

Казна та Політика
17810
Щоб мати можливість обслуговувати борги, уряд скорочуватиме витрати у всіх сферах, а громадянам доведеться набагато більше працювати. Про це під час круглого столу сказав економіст Володимир Старинець.
«Якщо ми не зменшимо витрати державного сектора до 40% від ВВП, то ми вже в наступному році будемо не в змозі обслуговувати борги. Тому що на сьогоднішній момент наш держборг вже перевищує 70% від ВВП. Щоб ми могли обслуговувати борги, то ми повинні істотно скоротити витрати на чиновників, соціальні витрати, повинні займатися пенсійною реформою. Без цього Україна не зможе далі рухатися», – сказав Старинець.
Він підкреслив, що українцям тепер доведеться більше працювати.
«У США, наприклад, більшість людей працює 55 годин на тиждень і відпустка у них 7-12 днів у році. Наша влада також мусить чесно сказати українцям, що нас очікує безробіття, інфляція, скорочення доходів населення. Доведеться в рази піднімати тарифи, вводити податок на нерухомість, підвищувати акцизи, інакше ми не зможемо обслуговувати борги. Доведеться скорочувати витрати по всій вертикалі влади», – сказав Старинець.
«Думаю, що 2015 рік буде найтяжчим», – резюмував він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас