Україна може закачувати реверсом з Норвегії до 8 млрд куб.м газу - міністр енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може закачувати реверсом з Норвегії до 8 млрд куб.м газу - міністр енергетики

Енергетика
926
Потенційний обсяг поставок газу реверсом з Норвегії в Україні може скласти до 8 млрд куб.м на рік. Про це сказав журналістам міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан.
“8 млрд – це максимальна мета, до якої ми прагнемо. Це може бути (поставки на рівні 8 млрд кубометрів – ред.) за умови наявності домовленостей і можливостей”, – сказав він.
При цьому, Ю.Продан уточнив, що протягом доби Україні може закачувати реверсом з Норвегії в межах 30 млн кубометрів газу.
Нагадаємо, після запуску в промислову експлуатацію газопроводу “Вояни-Ужгород”, в Україні зі Словаччини почалися реверсні поставки газу. За словами Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, завдяки відкриттю реверсу зі Словаччини та можливості купувати газ в Європі, відбулося заміщення 60% газу, який раніше Україна купували в російської компанії “Газпром”.
Реверс газу в Україну здійснюється з Польщі, Угорщини та Словаччини. В той же час, в РФ почали знижувати постачання газу ряду європейських країн і заявили, що хочуть заборонити реверс російського газу в Україну.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас