СБУ викрила корупційну схему в Держземагентстві Харківської обл - справа на 44 га — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ викрила корупційну схему в Держземагентстві Харківської обл - справа на 44 га

Казна та Політика
661
В Харківській області співробітники СБУ викрили та припинили протиправну діяльність одного з керівників Головного управління Державного земельного агентства в Харківській області. Про це говориться в повідомленні прес-служби СБУ.
“Чиновник ввів корупційний механізм вимагання та одержання неправомірної вигоди за передачу в приватну власність земельних ділянок. До протиправної діяльності він залучив подільника – директора комерційної структури, який отримував обумовлені суми незаконної матеріальної вигоди”, – йдеться в повідомленні.
Встановлено, що чиновник вимагав від суб’єкта господарювання 176 тис. грн за підписання розпоряджень про передачу в приватну власність 22 земельних ділянок загальною площею 44 га в Харківському районі.
“Правоохоронці затримали спільника держслужбовця “на гарячому” при отриманні останньої частини грошових коштів в розмірі 33 тис. грн”, – повідомили в СБУ.
Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України.
Тривають слідчі дії.
Нагадаємо, раніше СБУ в Сумах викрила корупційну схему двох співробітників військкомату, які брали хабарі за відстрочку від призову.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас