Експеримент з парковкою: у Києві замінять паркувальників інспекторами-контролерами для ліквідації готівкових розрахунків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експеримент з парковкою: у Києві замінять паркувальників інспекторами-контролерами для ліквідації готівкових розрахунків

Казна та Політика
916
Комунальне підприємство “Київтранспарксервіс” наступного тижня запустить пілотний проект в центрі міста щодо заміни паркувальників інспекторами-контролерами з метою відмови від готівкових розрахунків, повідомив журналістам виконуючий обов’язки директора підприємства Андрій Воробйов.
За його словами, така ініціатива закладена в загальноміський концепції розвитку паркувального простору Києва, яка вже прийнята за основу транспортною комісією Київради.
Згідно концепції, інспектори підприємства не матимуть права збирати оплату за послуги паркування, і будуть тільки контролювати виконання правил паркування і оплати за неї, а також складати протокол про адміністративне порушення з відповідною фотофіксацією.
Пілотний проект буде проводитись на ділянці вул. Пушкінська – Прорізна – Городецького – пл.Франко – Заньковецької – Лютеранська.
Так, водій зобов’язаний буде ставити автомобіль відповідно з розміткою та дорожніми знаками, оплачувати парковку і, при оплаті через паркомат або шляхом покупки паркувального талона, розмістити чек, або талон, в нижньому кутку лобового скла, забезпечивши видимість документа для перевірки. Також можна оплатити паркування за допомогою мобільного телефону.
В цьому випадку, за словами А.Воробйова контролери матимуть можливість перевірити за допомогою електронних пристроїв оплату за паркування.
Концепція також пропонує установку платіжних терміналів на парковках з можливістю не тільки платити за парковку, а й поповнювати інші рахунки – мобільного зв’язку, комунальних платежів і.т.д.
Протоколи про несплату за парковку інспектори “Київтранспарксервісу” направлятимуть на розгляд адміністративної комісії Київської міськдержадміністрації, яка прийматиме рішення про стягування штрафу.
Відповідаючи на запитання, скільки необхідно контролерів для покриття існуючих 6,227 тис. паркомісць у Києві, А.Воробйов повідомив, що їх кількість повинна скласти близько 50 осіб.
Він також повідомив, що в Києві на сьогоднішній день встановлено 87 паркоматів, а на майбутнє з урахуванням збільшення кількості паркомісць їх кількість необхідно буде довести до 500.
Серед проблемних питань таких нововведень, “Кіевтраспарксервіс” називає необхідність очікування порушника для складання протоколу, і в зв’язку з цим концепцією пропонується проводити фіксацію порушення та складання протоколу без присутності водія.
Крім того, на сьогоднішній день адміністративний кодекс забороняє складати протокол на власника транспортного засобу, а не на водія, і “Київтранспарксервіс” звернувся до влади із законодавчою ініціативою врегулювати це питання.
Також, за словами А.Воробйова, підприємство пропонує повернути можливість евакуації автомобілів.
Крім цього, як повідомив глава підприємства, концепція пропонує передати місцевим адміністраціям повноваження з контролю за дотриманням правил зупинки і стоянки і розміщенням на паркувальних майданчиках, а також надати їм повноваження блокування транспортних засобів, у разі неоплати раніше накладеного штрафу протягом 30 днів.
Підприємство також готує до проведення інвестиційний конкурс із залучення інвестора для впровадження зазначеної концепції.
А.Воробйов підкреслив, що основним завданням КП “Кіетранспарксервіс” згідно концепції є збільшення кількості місць для паркування, обладнання та утримання паркувальних майданчиків, контроль над дотриманням правил паркування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас