"Чорне золото прямує до нових мінімумів": ціна Brent впала нижче $79 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Чорне золото прямує до нових мінімумів": ціна Brent впала нижче $79 за барель

Енергетика
1075
Нафта еталонних марок продовжує падати в ціні в ході торгів у четвер на побоюваннях, що Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) не стане знижувати видобуток достатніми темпами, щоб усунути перенасичення ринку.
Грудневі ф’ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 15:54 МСК у четвер впали в ціні на $1,48 (1,84%) – до $78,9 за барель, мінімальної позначки з вересня 2010 року.
Ціна ф’ючерса на нафту WTI на грудень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася до зазначеного часу на $0,88 (1,14%) – до $76,3 за барель.
Міністр нафтової промисловості Саудівської Аравії Алі ан-Нуеймі напередодні заявив, що його країна виступає за стабільність нафтового ринку, і спекуляції про цінову війну в рамках ОПЕК необгрунтовані.
Видобуток нафти в країнах ОПЕК в жовтні впав на 226,4 тис. барелів на добу в порівнянні з вереснем, максимальними темпами з березня, до 30,2 млн б/д, свідчить звіт організації. При цьому Саудівська Аравія скоротила видобуток майже на 70 тис. б/д, до мінімуму за сім місяців.
Наступне засідання ОПЕК відбудеться 27 листопада.
“Інвестори розуміють, що істотного зниження квот на майбутньому засіданні чекати не варто, – сказав аналітик Goldman Sachs Джефф Каррі. – При цьому темпи зростання видобутку сланцевої нафти в США продовжують дивувати”.
Крім того, у четвер о 19:00 МСК будуть оприлюднені офіційні дані про запаси енергоносіїв у США. За прогнозами аналітиків, опитаних Bloomberg, запаси нафти в країні виросли минулого тижня на 1,1 млн барелів – до 381,3 млн барелів, максимуму з липня.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас