Присвоювати поштові адреси об'єктам нерухомості в Україні буде місцева влада безкоштовно протягом 7 днів - Мінрегіон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Присвоювати поштові адреси об'єктам нерухомості в Україні буде місцева влада безкоштовно протягом 7 днів - Мінрегіон

Казна та Політика
2009
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) України пропонує покласти функції з присвоєння поштових адрес об’єктам нерухомого майна в межах населених пунктів на місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, а поза межами населених пунктів – на районні державні адміністрації.
Як повідомила прес-служба Мінрегіону з посиланням на заступника міністра Дмитра Ісаєнка в середу, відповідні законодавчі ініціативи з метою більш чіткого врегулювання даного питання шляхом визначення порядку та умов присвоєння поштової адреси підготовлені міністерством.
“Законодавчі зміни встановлюють, що місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування в межах населених пунктів, а районні державні адміністрації – поза межами населених пунктів привласнюють поштові адреси об’єктам нерухомості”, – цитується в повідомленні Д. Ісаєнко.
При цьому він підкреслив, що зазначеними змінами передбачено присвоєння поштових адрес об’єктам нерухомості на безкоштовній основі.
“Більш того, ми визначили вичерпний перелік документів, які буде необхідно надати для присвоєння поштової адреси та чіткий строк здійснення органом місцевого самоврядування такої процедури – це сім робочих днів з дня отримання від замовника будівництва або власника такого об’єкта відповідної заяви”, – додав Д. Ісаєнко.
При цьому заступник глави Мінрегіону висловив надію, що зазначені законодавчі ініціативи міністерства будуть підтримані новою Верховною Радою VIII скликання.
За даними Мінрегіону, зазначені законодавчі ініціативи передбачають внесення відповідних змін до законів України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про місцеві державні адміністрації” та “Про поштовий зв’язок”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас