АМКУ дозволив Запорізькому електровозоремонтному заводу створити СП зі Skoda — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ дозволив Запорізькому електровозоремонтному заводу створити СП зі Skoda

Казна та Політика
538
Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив компанії Škoda Transportation as (Плзень, Чеська Республіка) та ПрАТ “Запорізький електровозоремонтний завод” (ЗЕРЗ) створити ТОВ “Українсько-чеський завод” Запорізький електровоз “в Запоріжжі, йдеться в повідомленні прес-служба АМКУ в середу.
Як повідомлялося, “Укрзалізниця” та Skoda Transportation у вересні 2013 року завершували відпрацювання технічного завдання для майбутньої конструкції пасажирських двосистемних електровозів. Всього в ході реалізації проекту на СП планується виготовити 480 електровозів, з яких 50 двосистемних пасажирських, 330 односистемних пасажирських і 100 двосистемних вантажних електровозів. У конструкції цих електровозів планується частку комплектуючих вітчизняного виробництва довести до 90%. Очікується, що вже на перших електровозах будуть використані комплектуючі 10 українських виробників залізничної продукції.
Пізніше стало відомо про плани ЗЕРЗ в 2014 році залучити 1 млрд грн інвестицій для СП зі Skoda Transportation.
В березня 2014 року міністр інфраструктури Максим Бурбак повідомив, що міністерство має намір повернутися до реалізації проекту по створенню СП, але після відновлення політичної і економічної стабільності в країні.
Він зазначав, що в проекті статуту СП в розріз з попередніми домовленостями з’являлася третя сторона і міністерство планувало розібратися в цій ситуації.
ЗЕРЗ спеціалізується на ремонті електровозів, тягових двигунів і якорів, колісних пар. Підприємство ремонтує рухомий склад для всіх управлінь залізниць України – Південної, Південно-Західної, Придніпровської, Одеської, Львівської та Донецької.
ЗЕРЗ в січні-вересні отримав чистий прибуток у розмірі 0,23 млн грн, тоді як за аналогічний період 2013 його прибуток становив 19,56 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас