За економічними параметрами у нас зараз має бути зміцнення гривні, причому істотне - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За економічними параметрами у нас зараз має бути зміцнення гривні, причому істотне - експерт

Валюта
8764
Девальвація гривні після парламентських виборів в Україні створена штучно. Таку думку висловив голова Комітету економістів України Андрій Новак.
«За два тижні до парламентських виборів у нас був стабільний курс, а відразу по завершенні виборів, як по команді, продовжилася девальвація. Це говорить про те, що відбувається на валютному ринку – штучно створена спекуляція, спекуляція на війні. Деякі бізнес-групи, які зараз при владі, ще не задовольнили свої апетити, і прямі економічні витрати хочуть компенсувати собі за рахунок усіх українців на курсі», – зазначив Новак.
За словами експерта, економічні параметри в країні такі, що гривня мала б зміцнюватися.
«За економічними параметрами у нас зараз має бути зміцнення гривні, причому істотне. З початку року у нас позитивне торгове експортно-імпортне сальдо – плюс 500 мільйонів доларів з початку року. Тобто – на 500 мільйонів доларів в Україну приходить більше, ніж виходить. Крім того, за останні сім місяців, як ніколи раніше за роки незалежності, до нас надійшло близько семи мільярдів доларів зовнішніх валютних ресурсів з різних джерел – Міжнародного валютного фонду, Світового банку, Європейського банку та урядів багатьох країн», – пояснив економіст і додав, що подібний стан справ можна пояснити тільки тим, що на валютному ринку відбувається масштабна валютна спекуляція на війні.
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас