У Києві майже 5 тисяч МАФів встановлені незаконно - КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві майже 5 тисяч МАФів встановлені незаконно - КМДА

Казна та Політика
199
Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на директора КП «Київблагоустрій» Івана Кліпу.
«Ця проблема є дуже актуальною. Адже в Києві – понад 14 тисяч тимчасових споруд. Майже третина з них не має жодних дозвільних документів. Деякі прикриваються постановами судів, у тому числі тих районів України, які вже окуповані. Деякі тимчасові споруди незрозуміло яким чином стали об’єктами нерухомості», – констатував Кліпа.
За даними міських фахівців, потреба киян у продуктах і послугах здатна покрити вдвічі меншу кількість МАФів, ніж зараз функціонує в столиці.
«Сьогодні триває розробка і прийняття Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд. Аналітика свідчить про те, що Київ перенасичений кіосками. І колективні звернення громадян це підтверджують. Зараз, як відомо, розпочато ряд районних громадських слухань. Райони – влада, підприємці та громадські активісти – самі вирішать, скільки кіосків буде достатньо, а скільки є зайвими. Функція столичного Департаменту благоустрою – контрольна і юридична. В унісон працюють і наші інспектори. Тому, думаю, що нечесний і нелегальний бізнес буде прибраний з вулиць Києва», – додав Кліпа.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас