Услід за Польщею: Австрія також хоче домогтися від "Газпрому" зниження ціни на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Услід за Польщею: Австрія також хоче домогтися від "Газпрому" зниження ціни на газ

Енергетика
784
Австрійська OMV через свою дочірню компанію EconGas знову проведе переговори з “Газпромом” про зниження ціни на газ, говориться у фінансовому звіті австрійської компанії за 9 місяців 2014 року.
“Переговори по довгостроковим газовим контрактом з” Газпромом “продовжаться з метою досягти ринкової ціни”, – йдеться в звіті.
В грудня 2013 року EconGas домовилася з “Газпром експортом” про зниження ціни на поставку газу до Австрії. Попереднє коригування ціни на російський газ для EconGas відбулося в кінці 2011 року.
“Дія контракту поширюється на поставки, вироблені з 1 квітня 2013 року”, – уточнили тоді в OMV.
“Ми раді, що в результаті переговорів вдалося прийти до ціни, відповідної ринку, – зазначав гендиректор концерну Герхард Роіссі. – Цей крок наближає нас до конкурентоспроможного місця на ринку”.
Нагадаємо, польська газова компанія PGNiG направила в компанію “Газпром” експорт (дочірня структура “Газпрому”) заявку на перегляд ціни на газ, що поставляється газопроводом Ямал-Європа, говориться в повідомленні PGNiG. Компанія домагатиметься перегляду ціни у зв’язку зі значними змінами, які сталися на європейському енергетичному ринку в останні роки. Якщо сторони не дійдуть згоди протягом 6 місяців, PGNiG матиме право ініціювати арбітражний розгляд проти “Газпрому”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас