За законами циклічності ринку нерухомості зараз в Україні мало бути зростання - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За законами циклічності ринку нерухомості зараз в Україні мало бути зростання - експерт

Нерухомість
1808
Класично вважається, що ринок нерухомості має цикл 8-10 років. Але парадокс в тому, що ці класичні закони в деяких державах не працюють зовсім. “Суть проста: в Україні ми маємо ситуацію, коли з 2010-2011 року очікувалося пожвавлення ринку, але цього не відбулось. Ринок нерухомості – це сегмент економіки держави. Якщо економіка держави не росте, якщо немає реального доходу, росту доходів населення, то звичайно ніякого пожвавлення на ринку нерухомості не буде”, – пояснив директор консалтингового центру “Ріелторський дім” Генріх Людкевич.
“Якщо зараз оцінити ситуацію в комерційній нерухомості, то за оцінками аналітиків 25% площ професійних офісних центрів не заповнені. У бізнес-центрах, які здавались в минулому році, ця вакантність іще більша. Ціни зменшилися практично у два рази”, – навів дані експерт.
“У кращій ситуації знаходяться торгівельні центри, оскільки українці продовжують їсти, вдягатися, купувати дрібні речі. Хоча, потік покупців зменшується за останні роки.
Якщо до кризи потенційний інвестор розглядав торговий центр, і звертав увагу на об’єкти із окупністю 8-10 років, то зараз окупність інвестицій у торговий чи бізнес-центр до 15 років – то це вважається хорошим показником”, – підсумував він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас