"Укрінтеренерго" повторно оголосило тендер на перевезення до 1 млн тонн імпортованого вугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрінтеренерго" повторно оголосило тендер на перевезення до 1 млн тонн імпортованого вугілля

Енергетика
435
ДПЗД “Укрінтеренерго” оголосило тендер на транспортно-експедиторське обслуговування імпортованого вугілля в обсязі до 1 млн тонн (орієнтовно 250 тис. тонн на місяць).
Згідно з оприлюдненим на веб-порталі “Державні закупівлі” оголошенням “Укрінтеренерго”, термін надання послуг – до 30 листопада 2015 року.
Місце надання послуг: морський торговельний порт (МТП) “Південний”, Іллічівський МТП і Трансінвестсервіс-термінал (ТІС-термінал) – залізнична станція кінцевого одержувача товару.
Тендерні пропозиції приймаються до 2 грудня 2014 року. Забезпечення не вимагається.
Крім того, “Укрінтеренерго” у зв’язку з тим, що було подано менше двох конкурсних пропозицій, скасувало оголошений в середині вересня аналогічний тендер на перевезення імпортованого вугілля в обсязі до 1 млн тонн, однак з терміном надання послуг до 30 квітня 2015 року. Пропозиція подала тільки компанія ТОВ “Морське транспортне агентство” МТА Сервіс ЛТД “(Іллічівськ), яке зголосилося надавати відповідні послуги на 423, 54 млн грн (з ПДВ).
Раніше прес-служба Одеської залізниці повідомила, що перевезення 84,2 тис. тонн вугілля південноафриканського походження з судна TX Scotian Express буде забезпечена вагонним парком “Укрзалізниці” (ДП “Український транспортно-логістичний центр”), а не силами приватних компаній. Процес вантаження/відправки вантажу здійснюватиметься приблизно по 100 вагонів на добу.
Розвантаження другого судна MBA Future з вугіллям в обсязі 79 тис. тонн мала завершитися 3 листопада. Очікуваний термін прибуття третього судна Bottiglieri Challenger з вугіллям з ПАР в обсязі 85 тис. тонн – 9 листопада. Четверте судно MBA Rosaria вже вийшло з порту Річардс Бей і направляється в Україну.
Як повідомлялося, “Укрінтеренерго” 19 серпня підписало угоду з Steel Mont Trading Ltd. на поставку 1 млн тонн вугілля антрацитної групи. Щомісяця в Україні повинно надходити 250 тис. т цього палива, яке буде поставлено на ТЕС ПАТ “Центренерго”.
За словами міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Продана, ціна поставленого з ПАР вугілля становить $86 за тонну.
В цілому державні та приватні підприємства країни підписали угоди про поставку до 5,6 млн тонн імпортного вугілля до кінця 2015 року з ПАР і РФ. Це пов’язано з падінням видобутку вугілля і проблемами з його доставили з Донецької та Луганської областей через бойові дій і, як наслідок, скороченням запасів вугілля на складах теплових електростанцій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас