НБУ допоможе банкам знайти рівноважний курс, але яким він буде - не знає навіть глава регулятора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ допоможе банкам знайти рівноважний курс, але яким він буде - не знає навіть глава регулятора

Казна та Політика
3451
Національний банк України відмічає покращення ситуації в країні і тому домовився із банками про пошук нового рівноважного курсу. Про це сьогодні під час брифінгу розповіла голова НБУ Валерія Гонтарева. За її словами, визначати такий курс почнуть з середи, 5 листопада.
“Нацбанк буде щоденно виходити на аукціони. Спершу Нацбанк планує виходити лише на аукціони з продажу валюти, це буде голландський аукціон, де знову ж таки курсоутворення задоволення попиту йде від більш високого курсу до більш низького. Нацбанк не буде це робити на великих обсягах. Ми збираємося це робити від 3 до 6 місяців, щодня. З ранку ми будемо збирати заявки. Торгова сесія розпочинатиметься о 9 ранку. До 10 ранку будуть прийматися заявки. Уже в 11 ранку ми будемо бачити на ринку курс – і ціну відсікання на аукціоні і середньозважену ціну”, – розповіла вона. За словами глави, банки отримають механізми проведення цих аукціонів вже сьогодні.
Водночас дати прогноз щодо того, яким буде такий рівноважний курс, Гонтарева не змогла. “Куди піде курс, вгору чи вниз, стане ясно із заявок банків”, – сказала вона. На її думку, спершу можуть проявитися тенденції до зростання, але згодом вони зникнуть.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас