Революція в Буркіна-Фасо: армія заявила, що президент більше не керує країною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Революція в Буркіна-Фасо: армія заявила, що президент більше не керує країною

Світ
1287
Офіційний представник армії Буркіна-Фасо оголосив, що президент країни Блез Компаоре більше не виконує функції глави держави.
Про це повідомляє агентство AFP.
“Компаоре більше не перебуває при владі”, – заявив полковник Бурейма Фарта, який виступив перед десятками тисяч протестувальників, які зібралися біля головного штабу армії.
В п’ятницю в столиці Буркіна-Фасо Уагадугу поновилися протести опозиції, яка вимагає, щоб Компаоре покинув свій пост. На вулиці вийшли десятки тисяч людей.
Президент Буркіна-Фасо Блез Компаоре править країною вже 27 років. Його намір змінити конституцію викликало демонстрації і мітинги в столиці Буркіна-Фасо Уагадугу, що переросли в масові сутички з поліцією.
В четвер Компаоре розпорядився розпустити уряд і оголосив в країні надзвичайний стан на тлі демонстрацій проти зміни конституції. Вранці п’ятниці він скасував режим НС.
Глава буркінійскіх військ Оноре Траоре на прес-конференції повідомив про створення перехідного органу влади строком на один рік. Він також заявив про введення комендантської години.
Деякі ЗМІ назвали дії військових державним переворотом і повідомили, що президент Компаоре готується втікати до Гани.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас