Дані з Італії розвіяли побоювання про дефляцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дані з Італії розвіяли побоювання про дефляцію

Світ
244
Індекс споживчих цін в Італії зріс в річному вираженні в жовтні вперше за три місяці, зменшивши побоювання з приводу ризику дефляції, свідчать дані інституту статистики Istat.
Національний показник інфляції в Італії зріс на 0,1% з вересня і на те ж значення з жовтня минулого року, що зумовлено підвищенням цін на освіту, а витрати на енергетику і комунікації піднімалися більш низькими темпами.
Зростання в річному вираженні було зумовлене подорожчанням цін на послуги освіти на 1,8% і на розваги на 0,7%. Місячне підвищення також було продиктовано зростанням цін на воду, електрику і паливо.
Базова інфляція, яка виключає такі волатильні чинники, як ціни на свіжі продукти харчування і енергоносії, зросла в жовтні в річному численні на 0,5% порівняно з 0,4% у вересні.
Середня ціна на товари короткострокового користування – індекс, який може вплинути на настрої споживачів, – знизилася на 0,1% у вересні, але в річному вираженні вона зросла на 0,1%. Гармонізований індекс споживчих цін, індекс ЄС, який впливає на продажі і знижки, зріс на 0,3% з вересня і підвищився на 0,2% в річному вираженні.
Обсяг промислових замовлень в Італії збільшився в серпні вперше за чотири місяці завдяки як внутрішнім, так і зарубіжним замовленням, хоча третя за величиною економіка єврозони залишається слабкою.
Промислові замовлення зросли на 1,5% в місячному вираженні, компенсувавши аналогічне зниження в липні.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас